Αρωματικά - ευεργετικά μαγειρέματα
Καταστήματα του χωριού σηκώνουν μανίκια και μαγειρεύουν αρωματικά, με προτίμηση στα τοπικά, εποχικά προϊόντα και την τοπική παράδοση, εμπνευσμένα από το βιβλίο «Με… Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων», με προσωπικές πινελιές και πολύ μεράκι και μαστοριά!
«Με… Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων» των Στικούδη Μ., Μαλούπα Ε., Λάζαρη Δ. και Κρίγκα Ν., Εκδόσεις Πατάκη.
Με την υποστήριξη του Νίκου Κρίγκα, ερευνητή, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Μενού
ΦΟΥΡΝΟΣ ΛΟΥΑΡΗ
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΗΡΘΑΜΕ & ΔΕΣΑΜΕ
Καφές, γλυκό, ποτό
ΣΤΑΘΜΟΣ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
PLATANUS ORIENTALIS
ΤΡΙΠΟΡΤΟ
Η ΦΩΛΙΑ
Και έπεται συνέχεια! Μείνετε συντονισμένοι ……
«Με… Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων» των Στικούδη Μ., Μαλούπα Ε., Λάζαρη Δ. και Κρίγκα Ν., Εκδόσεις Πατάκη.
Με την υποστήριξη του Νίκου Κρίγκα, ερευνητή, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Μενού
ΦΟΥΡΝΟΣ ΛΟΥΑΡΗ
- Παξιμαδάκια χαρουπιού
- Ψωμάκια με ελιές και φασκόμηλο
- Χορτόπιτα με μάραθο
- Τυρόπιτα με δυόσμο και ρούδι
- Ατομικές πιτούλες ολικής άλεσης με μάραθο και μέλι
- Βουτήματα ελαιόλαδου με πορτοκάλι και μελισσόχορτο
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
- Ραβανί με μαστίχα και κρέμα μαστίχας
- Κρέμα λεμονιού με μπισκότο, με άρωμα δυόσμου
- Πανακότα αρωματισμένη με αμπαρόριζα και γλυκό του κουταλιού βύσιννο
- Ρυζόγαλο με άρωμα μαστίχα
ΗΡΘΑΜΕ & ΔΕΣΑΜΕ
Καφές, γλυκό, ποτό
- Σοκολατόπιτα με σάλτσα λεβάντας
- Φωλιές μαρέγκας με κρέμα μελισσόχορτου
- Κέικ με γλάσο αρωματισμένο με αιθέριο έλαιο λουίζας
- Μπράουνις με βασιλικό
ΣΤΑΘΜΟΣ
- Χορτόπιτα με μάραθο και τυρί
- Τυρόπιτα με δυόσμο
- Κριτσίνι Μεσογειακό με βασιλικό, πάπρικα, ρίγανη, παπαρουνόσπορο
- Πίτα μεσογειακή με χειροποίητο τραχανά, μελιτζάνα, κολοκύθι, ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιαντρο
- Κουλουράκι με μαστίχα Χίου
- Τυρόψωμο με ντομάτα, φέτα, ρίγανη ή θυμάρι
- Κέικ με παπαρουνόσπορο, λεμόνι και φουντούκια Ζαγοράς
- Ταχινόπιτα με μέλι
- Σμυρναίικα κουλουράκια με μαστίχα
- Γλυκό γιαουρτιού με μαριναρισμένα κράνα και λευκή σοκολάτα
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
PLATANUS ORIENTALIS
- Σπανακόπιτα
- Σαλάτα παντζάρια στον ατμό, καπαρόφυλλς, τσαλαφούτι, αρωματικό λάδι και καρύδια
- Ντολμαδάκια γιαλαντζί με μυρωδικά και αρωματική κρέμα γιαούρτι
- Μαστέλο Χίου στη σχάρα με μαρμελάδα πορτοκάλι και κύμινο
- Χταπόδι με μάραθο, με άσπρη και κόκκινη φάβα
- Φιλετάκια προβιά, μαριναρισμένα με φρέσκια ρίγανη και εστραγκόν και πουρέ γλυκοπατάτας
ΤΡΙΠΟΡΤΟ
- Ελληνική σαλάτα με κατίκι Δομοκού και τσιτσίραβλα
- Βλίτα με κολοκυθάκια
- Βλήτα με κολοκυθάκια
- Μπατζίνα με κατσικίσια φέτα
- Αυγά με σπανάκι και άγρια μυρωδικά (μάραθο, πρασουλίθρες)
- Μανιτάρια σωτέ με dressing βατόμουρο
- Γίγαντες φούρνουμε καραμελωμένα κρεμμύδια , ντομάτα με φρέσκο κόλιανδρο
- Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας και φρέσκο δενδρολίβανο
- Γίδα λεμονάτη με φρέσκια ρίγανη
- Λαζάνια με φρέσκο σπανάκι, φέτα και ανθότυρο
Η ΦΩΛΙΑ
- Βραστή σαλάτα με παντζάρια και μαυρομάτικα με άρωμα φασκομηλιάς
- Αρνί αυγολέμονο με σελινόριζα και μάραθο
- Μπακαλιάρος με σάλτσα πιπεριάς και κάππαρης
Και έπεται συνέχεια! Μείνετε συντονισμένοι ……